top of page
  • Foto van schrijverSamantha

Trouwen in het bos; 7 tips en volop romantische inspiratie

Styled Shoot - Forest Wedding


De geur van dennennaalden, dat gefilterde zonlicht door de bladeren en omringt door groen. Een Woodland bruiloft is een wens van vele. En dat snap ik goed! Want hoe romantisch is het om 'ja, ik wil' te kunnen zeggen in zo'n indrukwekkende maar tegelijkertijd ook intieme setting. Maar hoe pak je een forest wedding of bos bruiloft aan van uitnodiging tot aankleding? Tussen die bomen ben je toch overgeleverd aan de elementen én moet je aan allemaal andere regels voldoen om officieel in de buitenlucht te kunnen trouwen. Don’t worry, in deze blog ga ik je tips geven én vind je de mooiste en romantische beelden om jullie te inspireren:


Tip 1: Eerst de regeltjes

Om officieel te trouwen zijn er twee officiële onderdelen die jullie moeten hebben doorlopen: het jawoord en het tekenen. Ook moet dit gedaan worden op een officiële trouwlocatie. Gelukkig zijn er steeds meer buitenlocaties waar je ook terecht kan, maar wil je op dat ene plekje midden in het bos trouwen? Dan is dit nog steeds mogelijk, maar dien je dit bij de gemeente waar je trouwt aan te vragen. Hou wel rekening met hoge kosten en extra regels in verband met veiligheid. Een alternatief kan zijn om een paar dagen daarvoor, of in de ochtend in het gemeentehuis de officiële onderdelen te doorlopen en op dat ene knusse plekje tussen de bomen een ceremoniële ceremonie te houden. Een ceremonieel huwelijk is niet te onderscheiden van een "echte" huwelijksceremonie, dus niemand hoeft te weten dat het wettelijke huwelijk al bij de gemeente is afgesloten.


Tip 2: Uitnodigingen

De eerste indruk van jullie bruiloft stijl begint al bij de save the date / uitnodiging. Jullie gasten moeten de bomen bijna ruiken als ze de kaart(en) uit de envelop halen. Mooie materialen die passen bij een forest wedding is, kraft papier, koperfolie, dat mooie doorzichtige van velum papier, en het imperfecte van zegellak. Illustraties van groene bladeren, bomen en bloemen vullen de sfeer aan. IS jullie locaties wat lastiger om te vinden? Laat een mooie plattegrond ontwerpen die je gasten vanaf de parkeerplaats naar de plek van bestemming brengt. Mooie houten bordjes of een verlicht pad is ook een originele opties. Wil je echt iets anders? Laat dan een QR-code op de uitnodiging plaatsen met de locatie in google maps. Dan is het echt een verrassing waar ze naartoe lopen. Een welkomstbord laat ze weten dat ze op de juiste plek gearriveerd zijn.

Romantiek midden in het bos met een vintage touch!Tip 3: Aankleding van de ceremonie

Je hebt zo midden in de natuur niet veel aankleding nodig. De locatie is natuurlijk al sfeervol! Maar je gasten moeten toch zitten en een backdrop is altijd mooi. Je kan denken aan houten stoeltjes, oude kerkbankjes of strobalen ( iets minder praktisch met al die mooie jurken). Veldboeketjes in zachte kleuren lichten op in het gefilterde licht en is een smaakvolle toevoeging. Bij een backdrop kan je denken aan mooie lichte linten, of kies een boom uit waar je lichtjes ( avond bruiloften ) of een fijn stuk stof in kan draperen. Ga je echt voor die vintage touch? Macrame in combinatie met jaw dropping-bloemen is dan echt de optie voor jouw bruiloft!

Tip 4: Dineren tussen de bomen


Dineren aan lange tafels op een open plek tussen het groen, gedekt met het mooiste servies. Zitten op houten stoeltjes, picknickbankjes of boomstammetjes. Bijpassende menukaarten laten ontwerpen in jullie eigen stijl, naam- of gerecht kaartjes maken het helemaal af! Of kies voor een wat informele optie en ga voor een foodtruck.

Tip 5: Dansen onder een dak van bladeren

Lampjes in de bomen, en de sterrenhemel die daar boven schittert; klinkt perfect toch? Jullie dag wil je natuurlijk knallend afsluiten. Kies een DJ die bijvoorbeeld een booth achterin een truck gebouwd!Een droombruiloft onder het bladerdak


Tip 6: Styling

Het bos is al perfect van zichzelf, maar toch is het mooi om het aan te vullen met wat styling; Lantaarnen, lichtsnoertjes, mos, boomschors; kies decoratie wat lekker natural aanvoelt om een fijn bos sfeertje neer te zetten. Maar je kan het bos omtoveren naar welke stijl je ook wilt: Vintage, Enchanted, Indian Summer, Bohemian, Modern of een superhippe Festival Wedding. De keuze van het seizoen is ook erg belangrijk voor de sfeer. Heb je bijvoorbeeld wel eens een najaars-bruiloft overwogen? Dan kan je weer spelen met die roest, warme kleuren!
Tip 7: Regen! Wat nu?

Tja, in Nederland weten we nooit hé! Bij elke buitenlocatie is het goed om een alternatief paraat te hebben. Kies bijvoorbeeld een locatie in de buurt zoals een hippe boshut of huur een grote tent. Het is ook mogelijk om een tent te kiezen met een transparant dak. Echt helemaal iets anders doen? Kies dan een paar tipi tenten, waar de dj, bar en zit plaatsen staan en ga dansen in de buitenlucht met transparante paraplu’s in de hand!Ja, ik ben overduidelijk fan van trouwen in het bos. Wil jij ook een forest wedding? Studio Koperwerk is het adres om je te helpen met passende save the dates, uitnodigingen, welkomsbord, menukaarten en naamkaartjes ( of wat je nog meer wilt laten personaliseren! ) Boek een gratis kennismakingsgesprek om elkaar wat beter te leren kennen!


Leveranciers Styled Shoot:

Welkomstbord - Studio Koperwerk - @samanthakoperwerk

Stationary - Studio Koperwerk - @samanthakoperwerk

Weddingplanner - Moment Weddings - @moment_weddings

Locatie - Natuurlijk! Kloof - @natuurlijk.kloof

Bruidsjurk - Look of love bridal - @lookoflovebridal

Trouwpak - Michael & Giso - @michaelgisoweddings

Trouwringen - Diamonds by me - @diamondsbyme

MUAH - Mooi Mariska Bruidsstyliste - @mooi_mariska

Lollys - Petal pop shop voor lollies - @petalpopshop

Bloemen - Rozen en Bottels - @rozenenbottels

Styling - Mooi je boel - @mooi.je.boel

Fotografie - Trouwherinneringen - @trouwherinneringen

Videografie - Km Productions - @kmproductions_nl

Modellen - Berit Reinou & Kai Redlok - @berit_reinou & @kai_redlok

Accessoires - I Heart Wines - @iheartwinesnederland

Verhuur - Instyle styling - @instylestyling

Taart en sweet table - Tasty Pastries - @tastypastriesnl

Koekjes sweet table - Koekatalier - @koekatelier

bottom of page