• Samantha

Trouwen in het bos; 7 tips en volop romantische inspiratie

Styled Shoot - Forest Wedding


De geur van dennennaalden, dat gefilterde zonlicht door de bladeren en omringt door groen. Een Woodland bruiloft is een wens van vele. En dat snap ik goed! Want hoe romantisch is het om 'ja, ik wil' te kunnen zeggen in zo'n indrukwekkende maar tegelijkertijd ook intieme setting. Maar hoe pak je een forest wedding of bos bruiloft aan van uitnodiging tot aankleding? Tussen die bomen ben je toch overgeleverd aan de elementen én moet je aan allemaal andere regels voldoen om officieel in de buitenlucht te kunnen trouwen. Don’t worry, in deze blog ga ik je tips geven én vind je de mooiste en romantische beelden om jullie te inspireren:


Tip 1: Eerst de regeltjes

Om officieel te trouwen zijn er twee officiële onderdelen die jullie moeten hebben doorlopen: het jawoord en het tekenen. Ook moet dit gedaan worden op een officiële trouwlocatie. Gelukkig zijn er steeds meer buitenlocaties waar je ook terecht kan, maar wil je op dat ene plekje midden in het bos trouwen? Dan is dit nog steeds mogelijk, maar dien je dit bij de gemeente waar je trouwt aan te vragen. Hou wel rekening met hoge kosten en extra regels in verband met veiligheid. Een alternatief kan zijn om een paar dagen daarvoor, of in de ochtend in het gemeentehuis de officiële onderdelen te doorlopen en op dat ene knusse plekje tussen de bomen een ceremoniële ceremonie te houden. Een ceremonieel huwelijk is niet te onderscheiden van een "echte" huwelijksceremonie, dus niemand hoeft te weten dat het wettelijke huwelijk al bij de gemeente is afgesloten.


Tip 2: Uitnodigingen

De eerste indruk van jullie bruiloft stijl begint al bij de save the date / uitnodiging. Jullie gasten moeten de bomen bijna ruiken als ze de kaart(en) uit de envelop halen. Mooie materialen die passen bij een forest wedding is, kraft papier, koperfolie, dat mooie doorzichtige van velum papier, en het imperfecte van zegellak. Illustraties van groene bladeren, bomen en bloemen vullen de sfeer aan. IS jullie locaties wat lastiger om te vinden? Laat een mooie plattegrond ontwerpen die je gasten vanaf de parkeerplaats naar de plek van bestemming brengt. Mooie houten bordjes of een verlicht pad is ook een originele opties. Wil je echt iets anders? Laat dan een QR-code op de uitnodiging plaatsen met de locatie in google maps. Dan is het echt een verrassing waar ze naartoe lopen. Een welkomstbord laat ze weten dat ze op de juiste plek gearriveerd zijn.

Romantiek midden in het bos met een vintage touch!Tip 3: Aankleding van de ceremonie

Je hebt zo midden in de natuur niet veel aankleding nodig. De locatie is natuurlijk al sfeervol! Maar je gasten moeten toch zitten en een backdrop is altijd mooi. Je kan denken aan houten stoeltjes, oude kerkbankjes of strobalen ( iets minder praktisch met al die mooie jurken). Veldboeketjes in zachte kleuren lichten op in het gefilterde licht en is een smaakvolle toevoeging. Bij een backdrop kan je denken aan mooie lichte linten, of kies een boom uit waar je lichtjes ( avond bruiloften ) of een fijn stuk stof in kan draperen. Ga je echt voor die vintage touch? Macrame in combinatie met jaw dropping-bloemen is dan echt de optie voor jouw bruiloft!

Tip 4: Dineren tussen de bomen


Dineren aan lange tafels op een open plek tussen het groen, gedekt met het mooiste servies. Zitten op houten stoeltjes, picknickbankjes of boomstammetjes. Bijpassende menukaarten laten ontwerpen in jullie eigen stijl, naam- of gerecht kaartjes maken het helemaal af! Of kies voor een wat informele optie en ga voor een foodtruck.

Tip 5: Dansen onder een dak van bladeren

Lampjes in de bomen, en de sterrenhemel die daar boven schittert; klinkt perfect toch? Jullie dag wil je natuurlijk knallend afsluiten. Kies een DJ die bijvoorbeeld een booth achterin een truck gebouwd!Een droombruiloft onder het bladerdak


Tip 6: Styling